Siirry pääsisältöön

Miten keksiä blogille nimi

Niin kuin monessa muussakin asiassa, myös blogin kirjoittamisessa vaikeinta on aloittaminen. Idea omasta blogista heräsi jo lähes vuosi sitten, kun olimme asuneet meidän ensimmäisessä, omassa kodissa ensimmäisen kesän. Tuolloin Paratiisikodin isäntä eli Jesse totesi yhtäkkiä, että haluaisi joskus jakaa tietämystään esimerkiksi puutarhanhoidosta blogin muodossa. Siitähän se ajatus sitten lähti. Talvi oli tupaten täynnä tekemistä, mutta paineiden helpottaessa ja kesälomalle päästessä ajatus omasta blogista alkoi elää uudelleen. 

Me ollaan molemmat hurahtajia. Kun innostumme jostain, paneudumme siihen täysillä. Perfektionistin ja ylisuorittajan (tutut tietää, kumpi on kumpi) yhdistelmä ei välttämättä ole se kaikista helpoin, jos rentoa ja stressitöntä elämää tavoittelee, mutta taitoa ja tietoa erilaisista asioista tässä kyllä kertyy. Miksi emme siis jakaisi sitä tietoa myös muille.

Me, eli Jesse ja Maria

Ennen ensimmäisenkään blogitekstin kirjoittamista edessä oli kuitenkin se hankalin tehtävä: miten keksiä blogille nimi. Aihetta koskevia blogitekstejä ja oppaita löytyy loputon määrä. Hyvän nimen pitäisi kertoa lukijalle, millaista sisältöä on odotettavissa ja sopia blogin teemaan. Toisaalta olisi hyvä, kun se olisi mahdollisimman persoonallinen ja jopa täysin itse keksitty sana, mutta silti on todella paha virhe, jos google ei tunnista, mistä blogi kertoo. Nimen pitäisi olla lyhyt ja mieleenpainuva, mutta kuitenkin mahdollisimman persoonallinen - ehkäpä jopa pidempi lause, josta saa hauskan lyhennelmän. Olisi hyvä, jos nimi olisi suoraan jokin suosittu hakusana, mutta toisaalta ei saisi hukkua massaan, eikä näyttäytyä googlelle pelkkänä spämminä. Huonosti valittu nimi pahimmillaan karkoittaa lukijat kokonaan ja tuhoaa koko blogin, mutta hei - vaikka nimi menisikin täysin pieleen, pystyt kuitenkin aina muuttamaan blogin nimen tai kertomaan tarinan nimen takana, ja luomaan kuitenkin menestyksekkään blogin!

Toisin sanoen, kiitos vinkeistä, mutta nimi oli edelleen keksimättä. Halusin kirjoittaa puutarhanhoidosta, remontoinnista, sisustamisesta, tee-se-itse-projekteista, taiteilusta, urheilusta, kokkailusta - aivan kaikesta, mikä meille on tärkeää elämässä (mikä tietenkin on virhe numero 1 - älä nyt missään nimessä kirjoita kaikesta, mistä haluat, vaan valitse yksi, tarkkaan rajattu aihe, jos et halua karkottaa kaikkia lukijoita heti alkuunsa). Ei mikään yksittäinen sana pidä koko meidän elämää sisällään. Hurahdus oli suosikki numero 1, mutta se oli valitettavasti jo varattu. Pyöriteltiin kaikkea Karanteenikodista Rusakonpesään (niitä asuu meidän terassin alla ja kukkapenkeissä), mutta mikään ei vaan tuntunut Hurahduksen jälkeen hyvältä. 

Kaikkien kasvien vihollinen

Lopulta Paratiisikoti alkoi kuitenkin tuntua oikealta. Tämä koti on meidän unelma ja tämän hetken suurin hurahdus. Tämän tontin rajojen sisään (ja laajennetulle takapihalle, eli metsään) mahtuu suurin osa meidän elämästä harrastuksineen kaikkineen. Meillä on kellarissa täysin toimiva kuntosali, pururata alkaa takapihalta ja autotalli on mahtava tila öljyvärimaalaukselle, tankotanssille ja vanhojen huonekalujen tuunaukselle. Piha, mikä vuosi sitten oli pelkkä nurmikenttä, on kaivettu täyteen lukemattomia kuoppia istutuksia varten ja nyt odotellaan, että viidakko kasvaa. Takapihan metsä ja sen takaa aukeava niitty ovat myös kuin omaa pihaa. Rakkaus luontoon on levittäytynyt myös sisälle, ja näkyy niin tapeteissa kuin viherkasvien määrässäkin. Talosta on tullut koti ja kodista elämäntyyli, jonka haluamme jakaa muiden kanssa.

Näkymä ruokailutilasta olohuoneeseen

Tämä on meidän paratiisi. Tervetuloa mukaan.

-Paratiisikodin emäntä, Maria

(Kun perustat blogia, älä myöskään missään nimessä tee postausta, jossa esittelet blogin eri aihealueet. Onhan se nyt täysin amatöörimäistä.)

Löydät Paratiisikodin myös Instagramista ja Facebookista.

Kommentit

  1. Hei!
    Tulin kurkistamaan tänne blogiisi.
    Ihana ja mukaansa tempaava kirjoitus.
    Niin, totta tuo otsikko, itsekkin miettinyt samaa asiaa kahden blogin verran.
    Tämä nykyinen blogini ei ole vielä kovin vanha ja päivittelen sitä aina kun hommiltani kerkiän.
    Se on lähinnä harrastus, kun pidän kirjoittamisesta ja kuvaamisesta, niin tässä yhdistyvät ne kumpikin.
    Ihania blogi hetkiä sinulle/teille tästä se sitten alkaa, mielenkiintoinen matka blogien
    " ihmeelliseen" maailmaan.
    T: - Satuli -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos, kiva kun löysit lukijaksi :) Sama täällä, olen aina rakastanut kirjoittamista ja viime vuosina opetellut myös valokuvausta. Blogi yhdistää nyt ihanasti molemmat harrastukset ja jatkaa tavallaan nuoruusvuosilta tuttua päiväkirjan kirjoittamista hieman erilaisessa muodossa. Katsotaan, mihin tämä tie vie! :)
      -Maria

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin villapaita

Hani by Maria -neuleohje Ensimmäistä kertaa koskaan julkaisen Hani by Maria -neulemerkkini neuleohjeen! Nyt on hyvä aika laittaa puikot sauhuamaan ja etenkin lankatilaus laulamaan, sillä tässä maailman helpoimmassa villapaidassa käytetyt langat ovat parhaillaan lähes joka paikassa hyvässä alessa. Ei haittaa, vaikka olisit aloittelija - tämä villapaita neulotaan suurimmaksi osaksi vain yhtenä pitkänä pötkönä. Vähän kuin kaulahuivia neuloisi, ja siitä jos mistä on hyvä aloittaa! Ohjeistettuun lankamäärään suosittelen suhtautumaan hieman varauksella: tässä kävi nimittäin taas niin, että sekosin laskuissa kesken kaiken. Myös se, minkä pituiset hihat ja paitaosan haluat, vaikuttaa langan määrään - itse tykkään aivan ylipitkistä hihoista. Neule on ns. ylisuurta mallia, joten yksi koko käy useimmille. Tarvittaessa neuletta on kuitenkin äärimmäisen helppo pienentää tai suurentaa muokkaamalla paitaosan silmukoiden määrää, kunhan muistaa ottaa tämän sitten huomioon olkapäiden pääteltävien silmuk

Varpaat vedessä - Perhosorkidean vesikasvatus

Orkideoja Paratiisikodissa Orkideat ovat rakkaimpia kukkivia sisäkasvejani. Muistelen, että orkidea on kenties ollut ensimmäinen oma kasvini omassa kodissa. Noin kahdeksan vuotta sitten kotiutin lähimarketista valkoisen orkidean opiskelija-asuntoomme. Sen jälkeen meidän kodissamme ei ole ollut ainuttakaan orkideatonta hetkeä. Moni mieltää orkideat haastaviksi kasveiksi, mistä en voisi olla enempää eri mieltä. Ensimmäinen orkideani muutti monien uudempien toveriensa kanssa kuuden Oulussa asutun vuoden jälkeen vielä Porvooseenkin, vaikka en millään tapaa missään vaiheessa perehtynyt orkideojen hoitoon. Olin aivan satavarma siitä, että orkideoja on mahdotonta tappaa. Muutto ei kuitenkaan tehnyt orkideoille hyvää ja koska uudessa kodissa asettelin orkideat alkuun niille sopimattomille paikoille, taisin menettää suurimman osan Oulu-aikojen orkideoista.  Orkideoja Paratiisikodissa Uusien orkideojen oston jälkeen yllätyin negatiivisesti: yksi toisensa jälkeen ne näyttivät kärsivän ja kuolevan

Kukkapenkin perustus No dig -menetelmällä

 Lopeta kaivaminen - säästä aikaa ja vaivaa! Syksyllä 2021 kaivamalla tehty pionien istutusalue keväällä 2022 Vielä viime syksynä käytin loputtomasti aikaa uuden, valtavan istutusalueen kaivamiseen. Vaikka rakastan puutarhahommia, viikkokausien kaivamisessa alkoivat rajat tulla vastaan. Vasta, kun olin saanut viimeisetkin pionin juurakot maahan, sain toiselta pioniharrastajalta arvokkaan vinkin: ei tarvitse kaivaa. Käytä No dig -menetelmää. No dig -menetelmästä löytyy varmasti paljon asianmukaisempaakin tietoa, kuin mitä itse pikaisella googletuksella kärsimättömyyksissäni saavutin, mutta tässä tulee ohjeet omaan versiooni, jossa kukkapenkki perustetaan kaivamatta nurmikon päälle. Ohjeiden jälkeen löydät vaihekuvat uusimman istutusalueeni perustamisesta. Näin perustat kukkapenkin No dig -menetelmää käyttäen Leikkaa nurmikko istutusalueelta lyhyeksi. Levitä pahvia tai paperia hieman isommalle alueelle, kuin mitä toivot tulevan kukkapenkkisi kattavan. Esimerkiksi sanomalehti paksuina ker