Siirry pääsisältöön

Makuuhuoneen muodonmuutos

 Yhteistyössä Aveo



Meidän talon yläkerran kaksi makuuhuonetta olivat muuttaessa väreiltään huomattavasti neutraalimpia, kuin keskikerroksessa ja yläkerran rappusissa vallitseva hurja, leiskuva punaisuus. Siksi yläkerta sai ensimmäiset puolitoista vuotta odotella remonttia - seinät kun alkoivat kaatua päälle ensin keskikerroksessa. Syksyn tullen remonttikuume alkoi taas kuitenkin hiipiä mieleeni. Olin bongannut jo kuukausia aiemmin BoråsTapeterin Falsterbo III -malliston Ingrid Marie -tapetin, josta tiesin heti, että se on se oikea makuuhuoneeseen. Tilasin siitä tapettinäytteen ja varmistuin asiasta.



Tapettia ei kuitenkaan löytynyt paikallisesti mistään kivijalkaliikkeestä, joten alkoi kuumeinen googlettelu. Törmäsin verkkokauppaan nimeltä Aveo.  En ollut kuullut Aveosta ennen, joten otin heihin yhteyttä tapetin ja mahdollisen yhteistyön tiimoilta. Aveolta vastattiin hyvin nopeasti ja tapetit saapuivatkin minulle vajaassa kahdessa viikossa!


Apuna tapetoinnissa minulla oli kaksi hyvää ystävääni, mutta tapetointi jännitti silti, sillä kyseessä oli nyt ensimmäinen kerta, kun apunani ei ollut ketään, joka "oikeasti osaa", vaan olin vastuussa jäljestä itse. BoråsTapeterin Non wowen -tapetit olivat onneksi minulle jo tuttuja ja tiesin, että niiden kanssa työskentely on hyvin helppoa. Ensin tapetista leikataan sopiva pala kohdistaen tapetti suoraan seinälle edellisen vuodan viereen. Liisteri levitetään sitten suoraan seinälle ja tapetti kohdistetaan tarkasti paikalleen ylhäältä alaspäin edeten. Ensimmäisten tapettivuotien jälkeen jännitys helpotti. Eihän se ollutkaan ollenkaan vaikeaa!

Makuuhuone ennen ja jälkeen tapetoinnin

Makuuhuoneen tunnelma muuttui tapetoinnin myötä aivan kokonaan. Vaikka tunnelma oli rauhallinen jo aikaisemminkin, toi tapetti huonekalut vielä hurjasti paremmin yhteen ja loi huoneesta kokonaisuuden. Sininen väri rauhoittaa, omenapuut tuovat ikuisen kesän.

Ennen - jälkeen

Huonekalut istuvat nyt myös väreiltään paremmin huoneeseen. Nurkan nojatuoli tuntuu olevan kuin tehty tätä tapettia varten. Kaunis rottinkikori istuu myös kokonaisuuteen nyt uskomattoman hyvin.

Ennen - jälkeen

Jokaista nurkkaa myöten olen nyt tyytyväisempi tähän huoneeseen. Jopa yöpöydät näyttävät paremmalta tummaa tapettia vasten. Hommaa riittäisi vielä, esimerkiksi tummanruskea ikkuna pitäisi maalata, kunhan pakkaset hellittävät. Minulla on myös suunnitelmia vaatekaappien suhteen - saas nähdä, koska toteutan ne, jos toteutan. Sitä hommaa varten pitäisi suostutella Jesse avuksi, mikä ei välttämättä ole helppoa, sillä sain tapetointiinkin luvan vain, kun lupasin itse hoitaa. Mutta katsotaan, mikä on neuvottelujen lopputulos!

Ennen - jälkeen

Voin suositella lämpimästi Aveota, jos etsinnässä on uudet tapetit mihin tahansa huoneeseen. Valikoima on suuri ja etenkin näitä klassisen kauniita tapetteja löytyy ihan mahtavan paljon! Jos haluat tilata tämän saman tapetin, pääset tilaamaan sen tästä linkistä. Voin suositella lämpimästi tapetointia ylipäänsä - yllä olevista kuvista näkee, miten tapetti luo kodikkuutta ja eloa aivan eri tavalla, kuin pelkkä maalipinta. Parhaimmillaan tapetti ja maali ovat tietenkin yhdessä!

- Paratiisikodin Maria
Löydät Paratiisikodin myös Instagramista ja Facebookista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman helpoin villapaita

Hani by Maria -neuleohje Ensimmäistä kertaa koskaan julkaisen Hani by Maria -neulemerkkini neuleohjeen! Nyt on hyvä aika laittaa puikot sauhuamaan ja etenkin lankatilaus laulamaan, sillä tässä maailman helpoimmassa villapaidassa käytetyt langat ovat parhaillaan lähes joka paikassa hyvässä alessa. Ei haittaa, vaikka olisit aloittelija - tämä villapaita neulotaan suurimmaksi osaksi vain yhtenä pitkänä pötkönä. Vähän kuin kaulahuivia neuloisi, ja siitä jos mistä on hyvä aloittaa! Ohjeistettuun lankamäärään suosittelen suhtautumaan hieman varauksella: tässä kävi nimittäin taas niin, että sekosin laskuissa kesken kaiken. Myös se, minkä pituiset hihat ja paitaosan haluat, vaikuttaa langan määrään - itse tykkään aivan ylipitkistä hihoista. Neule on ns. ylisuurta mallia, joten yksi koko käy useimmille. Tarvittaessa neuletta on kuitenkin äärimmäisen helppo pienentää tai suurentaa muokkaamalla paitaosan silmukoiden määrää, kunhan muistaa ottaa tämän sitten huomioon olkapäiden pääteltävien silmuk

Varpaat vedessä - Perhosorkidean vesikasvatus

Orkideoja Paratiisikodissa Orkideat ovat rakkaimpia kukkivia sisäkasvejani. Muistelen, että orkidea on kenties ollut ensimmäinen oma kasvini omassa kodissa. Noin kahdeksan vuotta sitten kotiutin lähimarketista valkoisen orkidean opiskelija-asuntoomme. Sen jälkeen meidän kodissamme ei ole ollut ainuttakaan orkideatonta hetkeä. Moni mieltää orkideat haastaviksi kasveiksi, mistä en voisi olla enempää eri mieltä. Ensimmäinen orkideani muutti monien uudempien toveriensa kanssa kuuden Oulussa asutun vuoden jälkeen vielä Porvooseenkin, vaikka en millään tapaa missään vaiheessa perehtynyt orkideojen hoitoon. Olin aivan satavarma siitä, että orkideoja on mahdotonta tappaa. Muutto ei kuitenkaan tehnyt orkideoille hyvää ja koska uudessa kodissa asettelin orkideat alkuun niille sopimattomille paikoille, taisin menettää suurimman osan Oulu-aikojen orkideoista.  Orkideoja Paratiisikodissa Uusien orkideojen oston jälkeen yllätyin negatiivisesti: yksi toisensa jälkeen ne näyttivät kärsivän ja kuolevan

Kukkapenkin perustus No dig -menetelmällä

 Lopeta kaivaminen - säästä aikaa ja vaivaa! Syksyllä 2021 kaivamalla tehty pionien istutusalue keväällä 2022 Vielä viime syksynä käytin loputtomasti aikaa uuden, valtavan istutusalueen kaivamiseen. Vaikka rakastan puutarhahommia, viikkokausien kaivamisessa alkoivat rajat tulla vastaan. Vasta, kun olin saanut viimeisetkin pionin juurakot maahan, sain toiselta pioniharrastajalta arvokkaan vinkin: ei tarvitse kaivaa. Käytä No dig -menetelmää. No dig -menetelmästä löytyy varmasti paljon asianmukaisempaakin tietoa, kuin mitä itse pikaisella googletuksella kärsimättömyyksissäni saavutin, mutta tässä tulee ohjeet omaan versiooni, jossa kukkapenkki perustetaan kaivamatta nurmikon päälle. Ohjeiden jälkeen löydät vaihekuvat uusimman istutusalueeni perustamisesta. Näin perustat kukkapenkin No dig -menetelmää käyttäen Leikkaa nurmikko istutusalueelta lyhyeksi. Levitä pahvia tai paperia hieman isommalle alueelle, kuin mitä toivot tulevan kukkapenkkisi kattavan. Esimerkiksi sanomalehti paksuina ker